وقت سفارت کانادا در آنکارا
کانادا یکی از کشورهایی است که ایرانیان زیادی به آن مهاجرت کرده اند. همه ساله تعداد زیادی از هموطنان ما برای سفرهای توریستی، تحصیلی، کاری، درمانی و... درخواست ویزا به سفارت کانادا ارائه می دهند. به دلیل تعطیلی سفارت کانادا در ایران، کسانی که قصد سفر یا مهاجرت به این کشور را دارند، باید به سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنند و با تعیین وقت، که از قبل کارهای آن را انجام داده اند، مصاحبه شوند. در ادامه قصد داریم به بررسی مراحل دریافت وقت سفارت کانادا در آنکارا بپردازیم.
آنکارا یکی از شهرهای ترکیه است که سفارت کانادا در آن فعال است. منظور از سفارت کانادا در آنکارا همان دفاتر VAC است که به عنوان کارگزاری سفارت کانادا در شهر آنکارا امور مربوط به ویزای کانادا را پیگیری می کند.
روش های دریافت وقت سفارت کانادا در آنکارا
برای دریافت وقت سفارت کانادا در آنکارا دو روش وجود دارد: 1-حضوری 2-اینترنتی
در روش حضوری پس از سفر به ترکیه در شهر آنکارا به کارگزاری سفارت کانادا مراجعه می کنید. فرم هایی دراختیار شما قرار داده می شود که به زبان انگلیسی هستند، پس از تکمیل آن ها، پرداخت هزینه ها و ارائه مدارک و مستندات متناسب با ویزای درخواستی تان، کار به اتمام می رسد. البته روش حضوری به همین سادگی که گفته شد نیست زیرا به دلیل حساسیت کار ممکن است اشتباهات کوچک باعث شود که درخواست ویزای شما تایید نشود. برخی روش حضوری را خیلی مناسب نمی دانند، زیرا فرم های درخواست باید با دقت کامل تکمیل شود، اسامی و تاریخ ها نیز باید دقیقا ذکر شود و ناقص بودن آن ها باعث بروز اختلال در روند کار می شود. ضمن این که هزینه زیادی برای سفر به کشور همسایه متحمل می شوید.
تفاوت روش اینترنتی با روش حضوری در ثبت مدارک است، که به صورت آنلاین انجام می شود. برای انجام درخواست آنلاین باید ابتدا یک حساب کاربری (GcKey login) در سایت سفارت ایجاد شود. پس از انجام مراحل ارزشیابی آنلاین، در صورت تایید صلاحیت و دریافت کد کاربری (Cheklist Code)فرد می تواند نسبت به درخواست آنلاین اقدام کند. برای انجام این کار باید تمامی مدارک به صورت اسکن شده موجود باشد. پرداخت هزینه ویزا در این روش تنها از طریق کارت اعتباری صورت می گیرد. پس از اتمام کار متقاضی یک شماره پرونده دریافت می کند و پیگیری پرونده تنها از طریق این شماره صورت می گیرد. زمانی که ثبت نام آنلاین به پایان رسید، فرد تا یک ماه زمان دارد که برای انگشت نگاری به کنسول گری سفارت کانادا در آنکارا مراجعه کند. زمان پاسخگویی به درخواست آنلاین، طبق اعلام سفارت، 50 روز در نظر گرفته شده است.
در هر یک از حالات فوق قبولی یا مردودی درخواست ویزا از طریق ایمیل به فرد متقاضی اعلام می شود. در صورت قبول شدن درخواست، سفارت از متقاضی می خواهند که پاسپورت را به همراه مدارکی که در همان ایمیل اعلام شده است، ارسال کند تا ویزای او در پاسپورت الصاق گردد. در صورت مردود شدن نیز متقاضی باید بعد از گذشت زمان معین دوباره درخواست ویزا دهد.
وقت انگشت نگاری در سفارت کانادا در آنکارا
سفارت کانادا قبل از این که وارد خاک کشورش شوید از تمامی متقاضیان انگشت نگاری میکند. پس از این که وقت سفارت کانادا در آنکارا یا استانبول را دریافت کردید باید در روز و ساعت مشخص شده برای انگشت نگاری به سفارت کانادا در آنکارا مراجعه کنید. این مرحله برای اتمام درخواست ویزا و ثبت آن در سفارت الزامی است. ثبت درخواست و تعیین وقت انگشت نگاری بدون وقت قبلی امکان پذیر نیست. برای گرفتن وقت انگشت نگاری فرد یا باید به شرکت واک مراجعه کند یا از طریق کارگزاران وقت خود را تنظیم نماید. به خاطر داشته باشید انگشت نگاری فقط از افراد بالای 6 سال تا 80 سال گرفته می شود و افراد زیر 6 سال نیاز به انگشت نگاری ندارند. هزینه انگشت نگاری برای افراد بین 6 تا 12 سال نصف هزینه یک فرد بالغ است.
پس از اتمام کارهای انگشت نگاری دو الی چهار هفته زمان می برد تا سفارت کانادا پاسخ خود را به شما ابلاغ کند. این زمان ممکن است کمتر یا بیشتر شود و بستگی به نوع ویزای درخواستی و حجم مدارک ارائه شده دارد. طبیعتا اگر در تابستان، تعطیلات ژانویه و عید نوروز قصد سفر را دارید باید زودتر مدارک خود را تکمیل کنید زیرا در این زمان از سال سفارت شلوغ است و ممکن است کار شما به تعویق بیفتد.
تایدیه ویزای کانادا از آنکارا
پس از اتمام کار انگشت نگاری، سفارت کانادا یک جواب را برای شما ابلاغ می کند. این پاسخ می تواند مثبت یا منفی باشد. درصورتی که پاسخ سفارت به درخواست شما مثبت باشد، باید برای اخذ ویزای خود اقدام کنید و آن را از سفارت تحویل بگیرید. برای این کار می توانید خودتان حضوری به کشور آنکارا سفر کرده و ویزا را دریافت کنید یا یک شخص حقوقی از طرف شما به سفارت مراجعه کند و با ارائه گذرنامه شما ویزای کانادا را برایتان اخذ کند.
ریجکت شدن ویزای کانادا
عدم تایید درخواست ویزا یا به اصطلاح ریجکت شدن کابوس هر دانشجو، سرمایه گذار و هرکسی است که درخواست ویزا را ارائه داده است. این ریجکت شدن زمانی ناراحت کننده تر است که فرد هزینه مالی و انرژی زیادی را صرف کرده است. بر اساس قوانینی که سفارت کانادا برای ایرانیان مصوب کرده است، امکان اعتراض به ریجکت ویزا نیز دیگر وجود ندارد و به این منظور باید یک درخواست جدید ثبت کنید. عموما عواملی که باعث تردید افسر مهاجرت می شود به شرح زیر است:
- تردید آفیسر سفارت درباره بازگشت متقاضی به کشور مبدا پس از پایان مهلت ویزا
- تردید درباره انگیزه و دلایل سفر به کانادا
- ضعیف بودن سابقه سفرهای خارجی متقاضی (به ویژه سفر به کشورهای حوزه شنگن)
- کافی نبودن مدارک مالی و دارایی های متقاضی در کشور مبدا
- پیوندهای خانوادگی ضعیف متقاضی در کشور مبدا
هزینه ثبت نام ویزا
برای ثبت نام ویزا باید هزینه ویزا و انگشت نگاری در حین ثبت نام به حساب سفارت واریز شود. این هزینه برای همه یکسان نیست و با توجه به نوع ویزا و سن فرد متقاضی متفاوت است. متقاضیان باید برای انجام انگشت نگاری و اموری از این قبیل هزینه هایی را پرداخت کنند. تعرفه ویزا به شرح زیر می باشد:
ویزای تک ورود (single) یا چندبار ورود multiple دلار کانادا: 100 دلار
ویزای دانشجویی : 150 دلار کانادا
کارمزد شرکت واک برای انجام انگشت نگاری به ازای هر نفر 85 دلار است. در صورتی که خانواده ای بیش از دو نفر باشند، کارمزد به ازای یک خانواده 170 دلار است و نیازی نیست که به ازای هر نفر پرداخت شود.
بدین ترتیب هنگام انجام ثبت نام باید هم هزینه ویزا و هم هزینه انگشت نگاری به حساب سفارت واریز شود. در ثبت نام آنلاین پرداخت از طریق کارت اعتباری و به صورت آنلاین انجام می شود، اما در ثبت نام حضوری باید آن وجه در نزدیک ترین بانک محل کنسولگری به حساب سفارت واریز شود و سند آن تحویل سفارت شود.
انواع ویزای کانادا
کانادا یکی از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت است به همین دلیل روش های مختلفی برای اخذ ویزای کانادا وجود دارد. قبل از اقدام برای وقت سفارت کانادا در آنکارا لازم است انواع ویزای این کشور را بشناسید. بسته به شرایط تحصیلی، خانوادگی، شغلی و اقتصادی هر شخص برای مهاجرت به این کشور روش های متفاوتی وجود دارد که در زیر به معرفی برخی از این روش ها می پردازیم.
ویزای کاری کانادا
ویزای کاری یکی از بهترین و دشوارترین راه های مهاجرت به کانادا است. افراد متقاضی در این روش از طریق برنامه های (اکسپرس اینتری، برنامه استانی و خود اشتغالی) می توانند اقامت کانادا را به دست آورند. دقت کنید داشتن درخواست کاری از سوی یک کارفرما در کانادا نکته مثبتی برای موفقیت در اخذ ویزا است. جهت اخذ این نوع ویزا، ارائه مدارکی چون گذرنامه، مدارک شغلی و تحصیلی، گواهی سلامت، عدم سو پیشینه، دعوتنامه و فرم های مربوطه پرشده ضروری است. قبل از تعیین وقت سفارت کانادا در آنکارا برای دریافت ویزای کاری، بهتر است مدارک مورد نیاز را آماده کنید:
مدارک ویزای کاری کانادا
- سند مسافرتی و یا گذرنامه معتبر
- 2 قطعه عکس از شخص متقاضی و اعضای خانواده
- شواهدی مبنی بر اینکه الزامات شغل خود را در آینده برآورده می نمایید
- در صورت لزوم گواهی D’Acceptation du Quebec
- اثبات روابط با همسر، فرزندان و شرکای کاری
- فرم درخواست اجازه کار
- تکمیل فرم اطلاعات خانوادگی
- لیستی از بررسی اسناد تکمیل شده
- فرم استفاده از نماینده
ویزای سرمایه گذاری کانادا
این نوع ویزا پر هزینه ترین روش برای اخذ ویزای کانادا است. کانادا دومین کشور بزرگ جهان و یک کشور امن برای سرمایه گذاری به حساب می آید. اقامت سرمایه گذاری در واقع طرحی است که کشور کانادا به وسیله آن ایده های برتر را جذب می کند. به طور مثال شما سرمایه ای دارید و در یک حرفه متخصص هستید یا یک ایده نو دارید و به دنبال جایی هستید که از شما حمایت شود. در این موارد کشور کانادا برای شما گزینه مناسبی است. دراین روش فرد متقاضی باید بر اساس تخصص و مهارتی که دارد برای اخذ ویزای آن اقدام کند.
مدارک ویزای سرمایه گذاری کانادا
- پاسپورت معتبر (اعتبار آن با توجه به زمان صدور ویزا باید در نظر گرفته شود.)
- گواهی عدم سو پیشینه
- گواهی آزمایشات پزشکی (این آزمایش های پزشکی برای هر کشور مختلف است و توسط سفارت کشور منتخب اعلام می شود که چه نوع ویزایی نیاز به آزمایش دارد.)
- سند ملکی
- تمکن مالی و گردش حساب ۴ سال اخیر
- جواز کسب و یا سهام شرکت در دو سال اخیر
ویزای توریستی کانادا
ویزای توریستی یک ویزای موقت است و به گردشگران اجازه می دهد ظرف مدت محدود به این کشور سفرکنند. ویزای توریستی در دو نوع یک بار ورود و چند بار ورود صادر می شود. هر دو نوع ویزا برای مدت زمان مشخصی اعتبار دارد و معمولا مدت آن ها شش ماه است و پس از آن فرد باید کشور کانادا را ترک کند.
مدارک ویزای توریستی کانادا
- اصل پاسپورت متقاضی ویزای توریستی کانادا با حداقل یک سال اعتبار
- تمامی پاسپورتهای گذشته که در آنها مهر ویزا درج شده باشد.
- یک قطعه عکس جدید ۳ در ۴ رنگی با زمینه سفید
- ترجمه شناسنامه و کارت ملی
- ترجمه سند ازدواج (در صورت متاهل بودن متقاضی)
- ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان در صورت همراه بودن آن ها در سفر به کانادا
- فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی
ویزای تحصیلی کانادا
کانادا از آن کشورهایی است که برای تحصیل متقاضی زیاد دارد. بسیاری از ایرانی ها نیز برای ادامه تحصیل کانادا را انتخاب می کنند. اعتبار دانشگاه ها و هزینه مناسب و ... مهم ترین دلیل این موضوع است. برای دوره های تحصیلی بیش از 6 ماه در کانادا باید نامه پذیرش از دانشگاه ها یا کالج ها یا مدارس کانادا را داشته باشید. نامه پذیرش در مقاطع بعد از دیپلم باید از موسساتی گرفته شود که اداره مهاجرت و شهروندی کانادا آنها را قبول داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا
- نامه پذیرش قطعی دانشگاه
- پاسپورت معتبر
- عکس پاسپورتی
- مدارک هویتی
- نامه تمکن بانکی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- بیمه مسافرتی
- در برخی از رشته ها داشتن معاینه پزشکی
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا
- درخواست تحصیل در دانشگاه
- پاسپورت معتبر
- آخرین مدرک تحصیلی (برای مقطع لیسانس دیپلم 12 ساله و برای فوق لیسانس مدرک لیسانس)
- ریز نمرات سه سال آخر تحصیل
- مدارک هویتی
- عکس پاسپورتی
- برگه واریز شهریه دانشگاه
- مدرک زبان آیلتس (در صورت درخواست دانشگاه)
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پنج ساله(Supervisa)
ویزای 5 ساله در اصل 10 ساله است اما از آنجا که اعتبار پاسپورت های ایرانی بیش از 5 سال نیست، مدت زمان این ویزا نیز برای افراد ایرانی 5 ساله لحاظ می شود. افرادی واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستند که یکی از بستگان درجه ی یک آنها دارای اقامت موقت یا دائم کانادا (دارنده PR یا مقیم کانادا) باشد. معمولاً والدین دانشجویان در حال تحصیل در کانادا یا والدین افراد مقیم کانادایی می توانند نسبت به درخواست این ویزا اقدام کنند. برای دریافت ویزای پنج ساله علاوه بر مدارک فوق الذکر لازم است که مدارک اقامت دائم یا موقت فرد مقیم در کانادا ارائه شود.
فرآیند دریافت ویزا و تعیین وقت سفارت کانادا ممکن است کمی طولانی و سخت باشد، خصوصا که کشور کانادا کنسولگری در داخل ایران ندارد. از آنجایی که کشور ترکیه از همسایگان ایران است اغلب مسافران ایرانی برای وقت سفارت کانادا در آنکارا و استانبول اقدام می کنند. همین امر باعث بیشتر شدن هزینه ها و پیچیدگی کار می شود. بنابراین بهتر است برای صرفه جویی در زمان و هزینه از افراد خبره و با تجربه در این حوزه کمک بگیرید.